Kvalita a spracovanie

Prečo colostrum od firmy Biocol ?

1. zber Biocol colostra je výhradne do prvých 12 hodín po otelení – iba vtedy je najvyšší počet imunoglobulínov a  ostatných cenných látok

2. zatiaľ najvyššia kvalita na svete obsah  až 49% garantovaných imunoglobulínov

3. spracované patentovaným spôsobom studenou filtráciou, žiadna pasterizácia -  žiadne  teplo!

4. bez pridania konzervačných látok

5. zber  Biocol colostra je z rovnakej klimatickej oblasti akú máme my, čo je veľmi dôležité pre našu genetiku a imunitný systém.

6. špeciálnou technológiou zbavené tuku a kazeínu ( kazeín lepí povrch stien žalúdka a čriev hlienom, ktorý zabraňuje príjmu živín)

7. bio kvalita

8. kvalita je zabezpečená spätnou kontrolou každej šarže

Colostrum od firmy Biocol je spracované špeciálnou patentovanou technológiou spracovania za studena. Žiadny horúci proces. Len tak sa zachováva najvyššie možné množstvo imunoglobulínov, enzýmov, rastových faktorov a ostatných cenných látok.

Zber nášho Bio Colostra sa realizuje z certifikovaných biochovov hovädzieho dobytka zo švajčiarskych, z nemeckých a rakúskych Álp, ktoré sú kontrolované oficiálnymi orgánmi. Zberá sa výhradne iba prvé a druhé dojenie v priebehu prvých 12 hodín po otelení. Okamžite po nadojení sa skladuje colostrum v chladiacich boxoch a zabezpečí sa, aby chladiaca reťaz ostala neporušená aj pri transporte. Ešte pred ďalším spracovaním sa robí skúška kvality, kde sa musia dodržať prísne mikrobiologické kritériá a tiež kontrola na choroboplodné zárodky.
Ďalej sa colostrum podrobí kontrole obsiahnutých tukov, proteínov, laktózy a uhľohydrátov. Pri ďalšej kontrole sa meria obsah imunoglobulínov a rastových faktorov. Následne po týchto kontrolách sa v centrifúge odstráni tuk oddelením a laboratórne sa odoberie z colostra kazeín. V záverečnej fáze sa odstránia pomocou studenej sterilnej filtrácie prípadné zárodky tak, aby sa nenarušili cenné látky colostra.

A teraz máme hotové kvalitné tekuté Bio Colostrum. Na získanie práškového Bio Colostra, (do kapsúl) je nutný ešte jeden krok, a to sušenie mrazením.

Colostrum sa používa v tekutej forme na pitie, prášok v kapsuliach na užívanie, ale aj ako vzácna surovina do kozmetických prípravkov.Preto firma Biocol využíva na výrobu Bio Colostra chovy, ktoré sú prísne sledované a dávajú záruku sledovania kvality.

Stabilizovať colostrum, aby sa neznehodnotilo a zároveň zachovať drahocenné látky, je veľmi zložitý a nákladný proces. Žiaľ, colostrum sa väčšinou spracováva vo fabrikách na spracovanie mlieka – mliekarňach, kde sa s ním nezaobchádza podľa farmaceutických štandardov. S produktom sa zaobchádza ako s mliečnou surovinou. Ostatné firmy spracovávajú colostrum pasterizovaním a sušia ho na prášok. Pri pasterizácii neoddeľujú tuk ani kazeín.

Taktiež sa nevykonávajú veľmi dôležitú sterilnú filtráciu na odstránenie zárodkov. Pri pasterizácii sa colostrum opakovane zahrievajú asi na 15 sekúnd na asi 75 stupňov Celzia, čím sa dosiahne v tekutom stave stabilnosť niekoľko dní, podobne ako pri mlieku. Sušenie je ďalší výrobný proces, pri ktorom sa colostrum zahrieva na asi 100 – 105 stupňov Celzia, ktoré sú potrebné, aby nastal proces odparovania. Pri tomto procese sa však, pochopiteľne, stráca alebo aj úplne zničí veľká časť vzácnych účinných látok: enzýmov ako napríklad telomerasa – dôležitá pri delení buniek (enzým nesmrteľnosti), imunoglobulínov či rastových faktorov.